söndag 8 februari 2009

Wasabilax med pekannötter och spenat

Ingredienser - 4 portioner:
800 g hel laxfilé
150 g philadelphiaost, original
1 1/2 msk wasabi
salt och vitpeppar
500 g färsk spenat
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl grovhackade pekannötter
1 dl hackade torkade aprikoser
salt och vitpeppar
saften av en halv citron
lite hackad gräslök

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxen i en stor, ugnssäker form med skinnsidan nedåt.
Blanda samman philadelphiaosten och wasabin till en mjuk kräm. Bred krämen på laxen. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ in i ugnen och baka laxen i cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 72 grader.

Ansa spenaten och skär bort grova bladnerver. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs vitlöken i smöret. Tillsätt nötterna och rosta dem några minuter. Lägg i aprikoserna och spenaten och sautera hastigt. Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaft. Dekorera eventuellt med lite hackad gräslök före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar