tisdag 23 februari 2010

Grillade vegospett med getostkrustad

Lätt att förbereda - koka rödbetor i förväg och krustaden i förväg, funkar även till andra grillade grönsaker.

4 portioner
INGREDIENSER
1/2 aubergine
1/2 gul squash
1 stor portabella
16 cocktailtomater
1 paprika
2 kvistar rosmarin
olivolja
salt och svartpeppar

Krustad:
200 g getost (vanlig på rulle)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk honung
1 kvist rosmarin
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
4 små färdigköpta krustader

Till servering:
rostade pinjenötter och
flytande honung.

SÅ GÖR DU
1. Börja med krustaderna: Skär bort vitmöglet runt getosten. Häll vispgrädden i en kastrull och smula ner getosten. Tillsätt rosmarin och vitlök.
2. Värm under omrörning tills osten har smält. Rör ner honung och smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen i krustaderna. Ställ i kylskåp och låt stelna. Ta fram krustaderna i god tid, så de hinner bli rumsvarma
innan serveringen.
3. Gör spetten: Skär grönsakerna (utom tomaterna som används hela) och svampen i ungefär lika stora bitar.
4. Pensla spetten försiktigt med oliv-olja och grilla dem runtom, cirka 5 minuter totalt. Salta och peppra.
5. Servera spetten med getostkrustader toppade med rostade pinje-nötter och några droppar honung.