
4 portioner
5-10 min
----
Ingredienser
1 fänkålsstånd
200 g kallrökt lax
8 ägg
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk vatten
4 kokta små potatisar i skivor
1 knippe dill
Till toppingen:
100 g röd stenbitsrom
2 dl lättkesella
1 citron
Gör så här:
- Skiva potatisen och finhacka fänkålen. blanda ägg, salt, peppar och vatten i en skål.
- Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan. lägg på potatisen och fänkålen
- Lägg på laxen och klipp över lite dill. Toppa med rom, kesella och servera med citronklyftor.
----
Detta recept är fr Kristina Andersson som också skrivit böckerna om ISO-dieten.
"Mättande och snabb rätt full av protein och bra fett."