måndag 15 juli 2013

KÖTTFÄRSLIMPA MED GRÄDDSÅS
4 personer

Köttfärslimpa:
500 g köttfärs
1 ägg
1 liten gul lök
0,5 dl matlagningsgrädde
1 msk köttfond
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm vitpeppar


Tomater i ugn:
Bifftomater (1 per person)
Olivolja
8 blad färsk basilika
Salt och svartpeppar

Gräddsås:
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl lätt creme fraiche
2 tsk soja
2 tsk köttfond

Gör så här:
KÖTTFÄRSLIMPA Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienser ordentligt och lägg upp i en ugnsform i form av en limpa. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 175 grader, tillaga i 35 minuter.


TOMATER I UGN Skär av locket på tomaterna och skär några snitt inuti tomaten. Sätt tomaterna i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja, strimla basilikabladen och strö över. Salta och peppra. Lägg även tomatlocken i formen. In i ugnen tillsammans med köttfärslimpan i ca 20 min.

GRÄDDSÅS Blanda grädde, creme fraiche, soja och fond i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.