Tips och tricks

Hur lyckas man hålla vikten...
enligt iTrim

eller fortsätter att gå ned?
• Daglig motion
• Minskat kalori- och fettintag
• Ät frukost
• Regelbundna måltider
• Regelbundna vägningar
• Små - inte stora återfall - max 3 kilo - eller sätt en egen gräns


Pep Up! 7 tips till att klara sommaren!
enligt vår coach

1) Låt din kropp bli din bästa vän
2) Vårda din kropp
3) Bli medveten om och tänk mer på enskilda kroppsdelar
4) Städa i garderoben
5) Köp de kläder du vill ha nu
6) Lyssna på och bli medveten om vad du säger till dig själv
7) Ta inte åt dig av negativa tankar


Fällor - vad gör man? TIPS1


Du blir bjuden på lunch...
Här om dagen blev jag bjuden på lunch - på Östgötakällaren, känd för sin husmanskost. Så vad gjorde jag - jo, enkelt, jag bad om att inte få någon potatis till min lammfärsbiff och tog extra mycket sallad istället... Jag åt måltiden precis som den var, men tog bara bort potatisen.
Det var enkelt. Svårare hade det varit om jag behållt potatisen på tallriken...


Fällor - vad gör man? TIPS2

Skapa dina matsedlar genom att planera veckans måltider.
Du ansvarar för all mathandling. Inget utanför inköpslistan släpps innanför väggarna i ditt hem under de 10 första veckorna. (din partner och dina barn kommer att sluta tjata efter ungefär 1-2 veckor). Du ska se till att inte ha "knäpp, dum, svår mat" hemma.

Så, när du får det där SUGET - kan du välja på:
nötter
rökt skinka
kalkon
morötter
gurka
paprika

Och allt detta har du redan hackat upp i bekväma snacksbitar i små fina burkar som du fyller ditt kylskåp med. Du kommer snart märka att du inte är ensam om att äta upp dessa små gourmet-lådor.


Tips på "snabbmat"

Hej - det absolut värsta som kan hända... att man inte kunnat planera sina måltider...
Gogreens färdiglagade Salsa. Behöver du snabbt slänga i dig något och du är på väg att ta en bulle, kaka, godis eller något annat onyttigt - öppna upp denna frp och ät kall - eller värm snabbt i micron. Pust. Puh! Du har klarat dig. För mig har det här varit räddningen många gånger.

Dessutom - om du inte vet vad du ska ha till kycklingen eller biffen, när du tröttnat fullständigt på grönsallad... Då är salsan perfekt. Och jag brukar i de flesta fall ha väligt svårt för bönor, men det här gillar jag.


Räkna ut hur mycket kalorier du bränner...

när du gympar eller joggar eller simmar...

Gå hit och testa.Är det fettet eller sockret som gör oss feta?

Svaret är att för mycket av båda kan ge övervikt.

För mycket stillasittande i kombination med att vi äter energitäta, söta och feta livsmedel gör att vi blir tjocka. På senare tid har fokus hamnat på sockrets betydelse för övervikt. Vi konsumerar allt mer läsk och godis, livsmedel med tillsatt, raffinerat socker som sätts i samband med att allt fler blir överviktiga. Granskar man statistiken så finner man att det totala sockerintaget inte har ändrats speciellt mycket under de senaste decennierna, men en viss ökning ses under de senaste åren. Framförallt har konsumtionen av läsk och godis ökat men samtidigt minskar konsumtionen av strö- och bitsocker.

Fett och socker finns ofta tillsammans i produkter som äts mellan måltiderna. Exempel är godis, choklad och kaffebröd. 20 procent av energiintaget kommer från denna typ av produkter, och de bidrar med en stor andel fett och socker. Fett ger dubbelt så mycket energi per gram som socker. Sockret, framför allt i form av sötade drycker, ger å andra sidan sämre mättnadskänsla vilket gör att det är lätt att överkonsumera. Både fett och socker bidrar därför till övervikt.


"Tomma kalorier"
Från näringssynpunkt bidrar raffinerat socker enbart med energi, "tomma kalorier". För att uppnå tillräckligt intag av näringsämnen och kostfibrer, speciellt bland barn och vuxna med lågt energiintag (<>

En begränsning av intaget av renframställda sockerarter från drycker kan vara betydelsefullt för att förebygga fetma. Frekvent konsumtion av sockerrika livsmedel bör undvikas för att minska kariesrisken.
från Livsmedelsverkets webbsidaFett! Inte bara dåligt...

Fett
• smörjer tarmarna
• tar upp viktiga vitaminer, A, D, E, K
• viktig energikälla
• bra för blodets levringsförmåga
• bra för immunförsvaret
• bra för hormonbalansen
• hjärnan behöver energi/fett

-Allt fett byts ut på 3 månader. Hurra!


Sockerintag - var på din vakt!

Antal sockerbitar
Coca-cola 33cl = 9
Juice, 2 dl = 5,5
Apelsinsaft, 2 dl = 5,5
Sylt, 1msk = 2
Mjölkchoklad, 1 kaka = 16
RisiFrutti, 200gr = 11
Corn Flakes, 100gr = 11