söndag 8 februari 2009

Rosépepparbiffar med nötig ruccolasallad

Ingredienser - 4 portioner

700 g nötfärs
100 g fläskfärs
1 st gul lök
2 msk vatten
salt
malen vitpeppar
smör till stekning
4 dl crème fraîche
1 dl köttbuljong
2 tsk grovmalen rosépeppar
Hela rosépepparkorn

Gör så här
Skala löken och riv den fint ner i färsen i en bunke. Arbeta i vatten, salt och malen vitpeppar och blanda till en smidig färs. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar. Låt en matsked smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt en minut på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter.

Blanda samman crème fraiche med buljongen i en kastrull. Hetta upp försiktigt och koka upp. Krydda såsen med salt, rosépeppar och vitpeppar. Slå såsen över biffarna och dekorera med hela rosépepparkorn.

Servera en sallad med ruccola, bladsallad, tomat och rödlök till. Toppa med rostade pumpafrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig!