söndag 8 februari 2009

Biff Rydberg med zucchinitärningar

Ingredienser 2 portioner:
400 g utskuren biff
1 gul lök
1 zucchini
olja och smör till stekning
salt och malen vitpeppar

Till servering:
2 äggulor

Gör så här:
Skala och hacka löken fint. Skär biffen i jämnstora tärningar. Skölj och skala zucchinin. Tärna i 1*1cm stora tärningar.
Stek löken i smör så att den blir vackert brun. Värm olja i två stekpannor. Stek köttet i den ena stekpannan så att det får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Stek zucchinitärningarna i den andra pannan så att de får en fin gyllene färg, men utan att de blir för mjuka.
Lägg upp köttet på ena sidan av två varma tallrikar. Placera löken i mitten och zucchinitärningarna på andra sidan. Lägg äggulan på köttet. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig!