torsdag 31 januari 2008

Äppel- och kanelmuffins

10 stora muffins
2 1/2 dl fint sammalt dinkelmjöl (brukar man hitta i hälsokostbutiker)
2 dl sojamjöl
1/2 dl finmalda mandlar
1/2 dl havrekli
3 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
2 skalade, rivna äpplen
2 ägg
1 dl vatten
3 msk smält smör
2 1/2 dl filmjölk

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser med rivet äpple i en bunke.
Vispa ägg, vatten, smält smör och filmjölk och rör ned det bland de torra ingredienserna.
Fördela smeten i smorda muffinsformar.
Grädda i 170°, ca 20 min. Prova med sticka om du är osäker. (Den ska inte bli kladdig)

Obs! Glöm inte att, bara för att dessa muffins har ett lågt GI-värde så kan du inte äta för mycket... Men om du ska gå på eller ha kalas och inte kan motstå att smaka, så baka dessa och ta med eller ha hemma i "nödfall"..

/ : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig!