torsdag 31 januari 2008

Parmesanknytten med skagenröra

Superdupergod. Och kan enkelt förberedas innan.
Receptet är inspirerat fr Mersmak nr 1-2008

4 portioner
12msk riven parmesanost
350g frysta räkor, med skal (och sedan skalade)
100 g kallrökt skivad lax, i bitar
1/2 finhackad rödlök
1 msk majonäs (egengjord)
2 msk crème fraiche
3 dl finhackad sallad
1 msk gräslök - finhackad
dill till dekoration

Gör så här:
Hetta upp en teflonpanna och bred ut 3 msk parmesanost. Se till att det blir en rund plätt. När parmesanplätten börjar bli lite brun i kanterna vänder du snabbt på den och drar av plattan så att den stelnar lite. Tag fram ett glas och lägg den fortf mjuka parmesanplätten över det uppochnedvända glaset. Använd ett annat likadant glas att trycka ned kanterna och låt stelna. Och nästa plätt...

Skala räkorna (spara några till dekoration) hacka laxen och rödlöken. Blanda med crème fraiche, majonäs och gräslök. Varva sallad och skagenröran och toppa med några räkor och dillkvistar.

Perfekt förrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig!