torsdag 31 januari 2008

Hallon- och kardemummamuffins

(det är nästan samma recept som äppelmuffins)

10 stora muffins

2 1/2 dl fint sammalt dinkelmjöl (brukar man hitta i hälsokostbutiker)
2 dl sojamjöl
1 dl finmalda mandlar
1/2 dl havrekli
3 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
2 ägg
1 dl vatten
3 msk smält smör
3 dl filmjölk
150g hallon - gärna halvfrusna

(Kan varieras med blåbär eller svarta vinbär)

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ägg, vatten, smält smör och filmjölk och rör ned det bland de torra ingredienserna.
Arbeta samman till en jämn smet och vänd försiktigt ned bären så att de inte mosas sönder för mycket.
Fördela smeten i smorda muffinsformar.
Grädda i 175°, ca 25 min. Grädda tills de får fin färg. Prova med sticka om du är osäker. (Den ska inte bli kladdig)

Obs! Glöm inte att, bara för att dessa muffins har ett lågt GI-värde så kan du inte äta för mycket... Men om du ska gå på eller ha kalas och inte kan motstå att smaka, så baka dessa och ta med eller ha hemma i "nödfall"..

/ : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig!