tisdag 27 maj 2008

Matig Caesarsallad - 3 varianter

Caesarsallad med ljummen kyckling.
Caesarsallad är vanligtvis en kall sallad. Jag föredrar dock att blanda i kycklingen varm och servera direkt.
INGREDIENSER
Romansallad
Parmesanost - hyvlas
Gul paprika i halvmånar
Rödlök i halvmånar
Kycklingfilé i strimlor (kan även bytas ut mot Quornfilé)
Krutonger (behövs inte - om du tex vill hålla igen)
Caesardressing

Gör så här: Strimla och stek kycklingen i olivolja, pudra med paprikakrydda och lite salt. Låt svalna innan du lägger på salladen. Blanda romansallad, paprikastrimlor och rödlökshalvmånar med caesardressingen. Lägg på den ljumma kycklingen och hyvla lite parmesan på toppen.
Färdigt!
--------------------------------------

Caesarsallad med scampi
Caesarsallad är vanligtvis en kall sallad. Jag föredrar dock att blanda i något varmt och servera direkt.
INGREDIENSER
Romansallad
Parmesanost - hyvlas
Röd paprika - halmånar
Silverlök - halvmånar
Scampi
Krutonger (behövs inte - om du tex vill hålla igen)
Caesardressing

Gör så här: Värm upp scampin snabbt i olivolja, pudra med paprikakrydda och lite salt. Låt svalna en aning innan du lägger på salladen.
Blanda romansallad, paprikan och löken med caesardressingen. Lägg på scampin och hyvla lite parmesan på toppen.
Färdigt!
--------------------------------------

Caesarsallad med avocado
INGREDIENSER
Romansallad
Parmesanost - hyvlas
Orange paprika
Rödlök
Avocado
Krutonger (behövs inte - om du tex vill hålla igen)
Caesardressing

Gör så här: Skär en avocado i hälften och skär i tunna halvmånar. Blanda romansallad, paprikan och rödlöken med caesardressingen. Lägg på avocadon försiktigt så att den inte "smetar" och hyvla lite parmesan på och "toppa" med grovmalen svartpeppar.
Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar