tisdag 27 januari 2009

Grillad hälleflundra med currysquash

Ingredienser - 4 portioner
4 bitar hälleflundra ca 150g st

1 msk olivolja
2 msk röd currypasta
1 finhackad silverlök
4 strimlade salladslökar
1 liten squash, tärnad
2 äpplen - gärna granny smith
1/2 dl hackad dill
1/2 dl vitt vin
1 dl créme fraîche
salt och krossad svartpeppar

Gör så här:
Förgrilla hälleflundran och värm färdigt i ugnsfast form. Ca 7 min i 150°.
Stek silverlöken i olja och curry tills den börjar att bli genomskinlig.
Tillsätt äpple och squash och när dessa börjar ta färg häll i vin och créme fraîche.
Låt koka upp, tillsätt dill, salt och krossad svartpeppar.
Lägg upp currysquashen i djup tallrik med hälleflundran på. Toppa med pumpafrön.

Smarrigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig!