söndag 20 januari 2008

Lammfärsbiffar med dijonsmak

Lammfärsbiffar med dijonsmak
4 portioner

500 g lammfärs
1 ägg
2 msk dijonsenap
2 tsk basilikakrydda
2 tsk dragon
1 tsk salt
8 finhackade gröna oliver (gärna med vitlök och /eller chilismak)
1/2 dl creme fraiche

Gör lammfärsbiffarna så här:
Blanda allt i en bunke och gör 12 små biffar.

Tillbehör:
2 gula paprikor - i centimetertjocka strimlor
1 stor eller 2 små rödlökar - i klyftor
12 små champinjoner - delade på hälften
olivolja
flingsalt

Gör grönsakerna så här:
Hacka, strimla och skär grönsakerna och lägg i en ugnsfast form, eller på plåt. sätt ugnen på 215° och låt grönsakerna vara inne i ca 15 minuter.

Servera med en grönsallad med purjolök och en vinägrettedressing till.

/mums

1 kommentar:

  1. Tack för peppande bloggar! precis vad jag behövde idag! Det blir din wokade kykling här idag.. Är du i mål nu?

    SvaraRadera