söndag 30 januari 2011

Omelett med lax och romtopping



4 portioner
5-10 min
----
Ingredienser
1 fänkålsstånd
200 g kallrökt lax
8 ägg
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk vatten
4 kokta små potatisar i skivor
1 knippe dill

Till toppingen:
100 g röd stenbitsrom
2 dl lättkesella
1 citron

Gör så här:
  1. Skiva potatisen och finhacka fänkålen. blanda ägg, salt, peppar och vatten i en skål.
  2. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan. lägg på potatisen och fänkålen
  3. Lägg på laxen och klipp över lite dill. Toppa med rom, kesella och servera med citronklyftor.

----
Detta recept är fr Kristina Andersson som också skrivit böckerna om ISO-dieten.
"Mättande och snabb rätt full av protein och bra fett."

1 kommentar:

  1. Mums med omelett! Själv blev det en svampomelett till frukost! :) Mums!

    SvaraRadera