måndag 31 augusti 2009

Sesamlax med champinjoner och sockerärtor

Ingredienser för 1 person
Laxfilé
Sesamfrö
Salt och peppar

Champinjoner, skivade (ca 1 dl)
1 st Vitlök, finhackad
Sockerärtor (ca 1 dl)

Tomatsallad
1 st tomat, skivad
1/2 liten rödlök, skivad

Gör så här:
Rulla laxfiléerna i sesamfrön och salta och peppra. Stek eller grilla filéerna.
Koka sockerärtorna i en minut. Skiva champinjoner och stek i teflonpanna tillsammans med finhackad vitlök och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och rikligt med paprikakrydda. Häll i sockerärtorna innan champinjonerna börjat att mjukna. Värm upp blandningen ngn minut.
Servera med en tomatsallad.

3 kommentarer:

  1. Hittade precis denna sidan! Jag går på itrim nu, så ta inte bort denna sidan innan årsskiftet, jag kommer behöva den sen :) Jättebra.

    SvaraRadera
  2. Hej - vad kul att du har nytta av den här sidan. Jag kommer inte att ta bort den. När jag själv inte orkar hitta på ngt nytt, går jag hit igen och "återuppfinner" några recept och veckomatsedlar.
    Grattis också till att du tagit steget att gå itrim. Återkom gärna och berätta hur det går för dig. kram/ jessica

    SvaraRadera
  3. Å vilken fantastiskt bra sida du gjort!!! Går själv på itrim och känner att jag skulle vilja ha lite fler recept att bläddra runt i för att inte fastna i samma spår hela tiden :)
    Jättetack!

    SvaraRadera