måndag 31 augusti 2009

Laxburgare rätt och slätt

Antal portioner: 4

Ingredienser
700 g laxfilé
2 ägg
2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen vitpeppar
2 msk smör

Dijoncreme
1 dl creme fraiche
½ tsk citronsaft
1 msk dijonsenap
Salt

Servera i salladsblad tillsammans med skivad tomat, rödlök, ättiksgurka och dijoncreme.


Gör så här
Mixa eller mal laxfilén till färs. Knäck äggen i en kopp och vispa samman lätt. Blanda laxfärs, ägg, salt och peppar. Forma fyra burgare med vattensköljda händer. Låt burgarna vila på skärbräda.
Värm ugnen till 175°. Separera salladsbladen försiktigt så att de inte går sönder, skär rödlöken i ringar, skiva tomaten och skär ättiksgurkorna snett i mindre bitar.
Blanda dijoncremen.
Stek laxburgarna i smör på låg värme eller grilla över träkolsglöd en bit ifrån glöden. Det tar 3-4 minuter per sida. Fördela laxburgarna i salladsblad tillsammans med dijoncreme, tomat, gurka och lök. Servera genast.

2 kommentarer:

  1. Men vilken superbra och informativ sida eller sidor rättare sagt. Tack för allt jobb du lagt ned! Är ju bara nybörjare på Itrim och dammsuger nätet, hittade din sida och blev jätteglad. Tack igen!

    Må så gott
    G

    SvaraRadera
  2. Hej och tack! Nu är jag på gång igen efter att min mail hade havererat och jag hittade inte inlogg till min sida...så kan det gå. Hoppas det går bra för dig - här gärna av dig. kram

    SvaraRadera