söndag 23 januari 2011

Spenatqinoa med soltorkade tomater och rökt lax

2 portioner
15-20 min
--------------
Ingredienser:
2 dl okokt quinoa (80g)
200 g spenat, fryst eller färsk
1 grönsaksbuljongtärning (utan härdat fett, läs noga på innehållsförteckningen)
4 soltorkade tomater i olja, i bitar
300 g kallrökt lax i skivor

Gör så här:
Koka spenat och quinoa tillsammans ed buljong. (koktid, se förpackning)
Blanda sedan ned soltorkade tomater.
Servera med lax.

Detta recept är fr Kristina Andersson som också skrivit böckerna om ISO-dieten.
Quinoans långsamma kolhydrater i kombination med omega-3-rik lax hjälper dig att hålla lodsockret på en jämn nivå. De soltorkade tomaterna bidrar med skyddande lykopen och spenaten med hjärn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar