söndag 26 april 2009

Snabbrecept - Man tager vad man haver...

ja...jag kom hem alldeles för sent - hade inte förberett ngt matpaket, hade lyckats undvika alla korvkiosker, McDonalds och annat som lockade när min mage skrek av hunger. Fyllde på vattenflaskan och klunkade i mig - allt för att få min hunger att stilla. Så när jag då äntligen kom hem ville jag ha ngt snabbt att sätta tänderna i...

Hittade några champinjoner, och stekte upp dem. Tinade några ärtor i micron och blandade ner i stekpannan tillsammans med champinjonerna lite vitlök, chilipeppar och finhackad rödlök.

Fest - det var otroligt gott - och fräscht. Rekommenderar alla att prova. Lite proteinsvagt dock, så denna rätt passar perfekt som tillbehör till kött, fågel och fisk.

1 portion
1,5 dl färdigstekta champinjoner (nästan det dubbla ostekt)
1.5 dl gröna ärtor
1 vitlök
2 msk finhackad rödlök
salt och chilipeppar efter smak

Gör så här:
Tina ärtorna i micro. Skiva champinjonerna och stek i olja och pressad vitlök. När champinjonerna nästan är klara - häll i ärtorna och rör runt. Salta och ta i så mycket chilipeppar du vill. Jag vill ha röran ganska svag - så inte smaken av svamp och ärtor försvinner. Finhacka löken och blanda i - låt löken bara bli ljummen - och lägga upp i en skål. Mumsigt.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag sökte på itrim och hittade din sida. Har du gjort ngt inlägg över din viktminskning och upplevelse av att följa itrimprogrammet? Skulle vara jätteskoj att läsa

  SvaraRadera
 2. vad vääger du nu och hur lång är du?? är det svårt att hålla vikten?? strongt jobbat av dig!!

  SvaraRadera
 3. Hej Jessica!
  Åsa/Lotta på Itrim här :) vi har startat en facebook-grupp för alla kunder hos oss på Itrim Söder och la även upp en länk till din blogg. Har du facebook tycker vi givetvis att du ska gå me i den ;)
  Grattis för din fina blogg, vi tipsar ALLA kunder om den!
  Kram!

  SvaraRadera