söndag 9 september 2007

Wok med kyckling, purjo och nötter

Ett något omskrivet recept från DN - DN-KÖKET med Berit Lyregård/Augusti 2007

2 portioner
200 g kycklingfilé
1 tsk färsk riven ingefära
1 msk japansk soja
1 krm sambal oelek
1 msk pressad lime
1 strimlad purjolök
1 liten rödlök
2 dl böngroddar (konserv)
1 dl vattenkastanjer
2-3 msk osaltade cashewnötter

Gör så här:
Skär kycklingköttet i centimeterbreda strimlor. Blanda ingeföra, soja, sambal oelek och pressad lime i en skål och lägg i kycklingbitarna.
Strimla purjolök och rödlök och spola av böngroddarna i kallt vatten. Hacka nötterna grovt.
Hetta upp olja i en wokpanna eller en stor stekpanna. Fräs kycklingbitarna och löken och häll på det som är kvar av marinaden och stek några minuter. Lägg i böngroddarna när kycklingen är genomstekt och låt dem bli varma.
Strö över nötterna och servera. Gör en sallad till på strimlad kål och strimlade morötter.

Äter du inte slimmat kan du ha ris eller nudlar till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig!