Här lägger jag upp alla recept jag lagar - som en itrim-recept-bank. Mitt "kom ihåg": En handflata (utan fingrarna) protein och tre knytnävar grönsaker, frukt och/eller bär. Det är det som gäller just nu. Allt måltider jag äter under dagen skall fördelas på följande sätt: Frukost 30% Lunch 30% Mellanmål 15% Middag 25%.
söndag 17 juli 2011
Recept på asiatisk lövbiff med fräscha grönsaker
foto från recept.nu
4 portioner
6 skivor, cirka 500 g lövbiff
Marinad
1 msk riven ingefära
1 riven färsk vitlök
1 finhackad röd chili
2 msk sesamfrön
1 msk hackad färsk koriander
3 skivade salladsklök
2 msk ljus soja
2 msk sesamolja
salt och vitpeppar
Tillbehör
50 g färska skogschampinjoner
2msk sweet chilisås
salt och peppar
1 msk hackad färsk koriander
kokta haricot verts och minimajs
strimlade morötter
Soja med sesamfrön
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i strimlor och lägg i en skål. häll över marinaden, blanda om ordentligt. Marinera minst 30 minuter (eller över natten).
2. Gör oordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter. Strö på lite salt. skala och skiva morötterna.
3. Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden. Låt steka i 3-4 minuter. Servera med lite sojasås, minimajs och haricot verts, morötter och champinjoner.
Grillad halloumi
foto från recept.nu
4 portioner
200 g halloumi
0.5 dl sojamjöl
1 tsk paprikapulver
rapsolja
Till servering:
1 st tärnad röd paprika
100 g ruccolablad
10 cm tärnad slanggurka
1 skivad avocado
Gör så här
1. Ansa och hacka de grönsaker du vill servera till halloumin.
2. Blanda samman sojamjöl och paprikapulver.
3. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor. Panera halloumiskivorna i mjölblandningen.
4. Pensla halloumin med rapsolja och grilla den 2 minuter per sida i grillpanna eller stekpanna.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)