Receptet är hämtat från ”GI IN THE CITY” av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson.
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 litet blomkålsstånd
olivolja
1 msk curry (anm. jag brukar byta ut med samma mängd currypasta)
2 tsk spiskummin (anm. ibland har jag inte med denna krydda)
1 burk krossade tomater (anm. Jag brukar använda smaksatt)
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 dl rostade solrosfrön
Tillbehör:
Grekisk eller turkisk yoghurt
Skär kycklingfiléerna i mindre biter. Hacka löken och finhacka vitlöken. Skär lagom stora blomkålsbuketter. Hetta upp en stekpanna eller en gryta och bryn kycklingfiléerna i lite olivolja så att de får färg.
Tillsätt lök, vitlök, curry och spiskummin och rör om. Häll på krossade tomater och buljong och låt koka i ca 15 minuter. Lägg i blomkålsbuketterna och låt koka i ytterligare 2 minuter.
Strö över rostade solrosfrön och servera med grekisk eller turkisk yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar