Ingredienser för 1 person
Laxfilé
Sesamfrö
Salt och peppar
Champinjoner, skivade (ca 1 dl)
1 st Vitlök, finhackad
Sockerärtor (ca 1 dl)
Tomatsallad
1 st tomat, skivad
1/2 liten rödlök, skivad
Gör så här:
Rulla laxfiléerna i sesamfrön och salta och peppra. Stek eller grilla filéerna.
Koka sockerärtorna i en minut. Skiva champinjoner och stek i teflonpanna tillsammans med finhackad vitlök och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och rikligt med paprikakrydda. Häll i sockerärtorna innan champinjonerna börjat att mjukna. Värm upp blandningen ngn minut.
Servera med en tomatsallad.
Här lägger jag upp alla recept jag lagar - som en itrim-recept-bank. Mitt "kom ihåg": En handflata (utan fingrarna) protein och tre knytnävar grönsaker, frukt och/eller bär. Det är det som gäller just nu. Allt måltider jag äter under dagen skall fördelas på följande sätt: Frukost 30% Lunch 30% Mellanmål 15% Middag 25%.
måndag 31 augusti 2009
Laxburgare rätt och slätt
Antal portioner: 4
Ingredienser
700 g laxfilé
2 ägg
2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen vitpeppar
2 msk smör
Dijoncreme
1 dl creme fraiche
½ tsk citronsaft
1 msk dijonsenap
Salt
Servera i salladsblad tillsammans med skivad tomat, rödlök, ättiksgurka och dijoncreme.
Gör så här
Mixa eller mal laxfilén till färs. Knäck äggen i en kopp och vispa samman lätt. Blanda laxfärs, ägg, salt och peppar. Forma fyra burgare med vattensköljda händer. Låt burgarna vila på skärbräda.
Värm ugnen till 175°. Separera salladsbladen försiktigt så att de inte går sönder, skär rödlöken i ringar, skiva tomaten och skär ättiksgurkorna snett i mindre bitar.
Blanda dijoncremen.
Stek laxburgarna i smör på låg värme eller grilla över träkolsglöd en bit ifrån glöden. Det tar 3-4 minuter per sida. Fördela laxburgarna i salladsblad tillsammans med dijoncreme, tomat, gurka och lök. Servera genast.
Ingredienser
700 g laxfilé
2 ägg
2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen vitpeppar
2 msk smör
Dijoncreme
1 dl creme fraiche
½ tsk citronsaft
1 msk dijonsenap
Salt
Servera i salladsblad tillsammans med skivad tomat, rödlök, ättiksgurka och dijoncreme.
Gör så här
Mixa eller mal laxfilén till färs. Knäck äggen i en kopp och vispa samman lätt. Blanda laxfärs, ägg, salt och peppar. Forma fyra burgare med vattensköljda händer. Låt burgarna vila på skärbräda.
Värm ugnen till 175°. Separera salladsbladen försiktigt så att de inte går sönder, skär rödlöken i ringar, skiva tomaten och skär ättiksgurkorna snett i mindre bitar.
Blanda dijoncremen.
Stek laxburgarna i smör på låg värme eller grilla över träkolsglöd en bit ifrån glöden. Det tar 3-4 minuter per sida. Fördela laxburgarna i salladsblad tillsammans med dijoncreme, tomat, gurka och lök. Servera genast.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)